Voorbeeld van de fantasie van de Zeisterse Neonazi Jan Peter Mante - Achternaam en wapen overgenomen van Franse plaats Mantes de la Jolie

02-03-2015 12:28

Beste Lezers,

Hierbij ziet u wederom weer eens een overduidelijk voorbeeld van de fantasieën van de Zeisterse Neonazi Jan Peter Mante.https://www.linkedin.com/profile/view?id=35532501&authType=name&authToken=SoiZ&trk=prof-sb-browse_map-name Bovenstaande foto van Neonazi Mante staat afgebeeld op zijn LinkedIn profiel. Jan Peter Mante noemt zichzelf J.P. Mante La Jolie. Mantes La Jolie is echter een gemeente in het Franse departement Yvelines (regio Île-de-France) en telt 43.672 inwoners (1999). De plaats maakt deel uit van het arrondissement Mantes-la-Jolie. Voor nadere informatie over deze Franse plaats verwijs ik u graag naar de volgende link in Wikipedia: https://nl.wikipedia.org/wiki/Mantes-la-Jolie . Wanneer u op deze link kijkt, ziet u rechtsboven het wapenschild van de Franse plaats Mantes de la Jolie. Dit wapen ziet er als volgt uit:

 
 
Kortom: De Zeisterse Neonazi Jan Peter Mante heeft zijn achternaam op zijn LinkedIn profiel aangepast aan dat van de Franse plaats Mantes de la Jolie en als wapenschild op zijn LinkedIn profiel heeft het wapenschild van diezelfde plaats volledig gekopieerd.
 
Wanneer u echter de gegevens uit het register van de KvK bekijkt, waarin de gegevens van het bedrijf van Neonazi Mante DeManteSoft staan vermeld, ziet u dat hij op 24 februari 1955 in Zeist is geboren als Jan Peter Mante.
 
Wanneer ik op de website van het Centraal Bureau voor Genealogie www.cbg.nl kijk op de achternaam Mante, kom ik het volgende tegen:

 
U ziet: het enige wapenschild van de familie Mante dat geregistreerd staat bij het Centraal Bureau voor Genealogie en waarvan de Wapenomschrijving luidt: 58B: Een adelaar, beladen. Totaal geen beschrijving dus van een halve lelie en een halve boom.
 
Om - waarschijnlijk - iets meer te lijken dan hij in werkelijkheid is, heeft Jan Peter Mante dus - klaarblijkelijk - zichzelf de achternaam Mante de la Jolie aangemeten en het wapenschild van de Franse plaats Mantes de la Jolie gekopieerd. Tja, op die manier wordt genealogisch en heraldisch onderzoek wel heel erg gemakkelijk !!!
 
Met vriendelijke groeten,
INFORMATIECENTRUM TWEEDE WERELDOORLOG (IWOII)
 
Anne Louis Cammenga
Directeur
 
 
WEBSITE: INFORMATIECENTRUM TWEEDE WERELDOORLOG (IWOII)
 
_______________________________________________________________________________________